vasárnap, január 08, 2012

Uszoda: gyúrás és úszás

Délelőtti meló, aztán kora délutántól uszoda:

  1. Bemelegítés

  2. Fekvenyomás + Felhúzás: 5x110kg + 5x150kg, 5x115kg + 5x170kg, 5x120kg + 5x180kg

  3. RT-emelés + „Világ körül”: 3x[(5-5)x60kg + (1-1)x(2x20kg)]

  4. Mennyiségi részecske: 3 kör, a gyakorlatok közt nincs pihenő, a körök közt 2 perc
      Nyomás ferde padon kézisúlyzókkal - 12x(30kg-30kg)
      Döntött törzsű evezés - 16x100kg
      Tolódzkodás - 12

  5. Nyújtás, Lógás (henger nincs)

  6. 1 kör szauna
  7. 35' Úszás: gyors és hát
  8. 2 kör szauna
A súlyzós részben ismét előszedtem a felhúzást biztonsági 5 ismétlésekkel, párhuzamos és nem ellentétes fogással. Nagyon mocorgott bennem az ördög, hogy tegyem feljebb, de az eszem diktálta, hogy nem lehet. Elég necces már ez is. Nem is szedem ismét elő, csak legalább egy hónap múlva.

A mellé berakott fekvenyomás ellenben elég nyögvenyelős volt (ezért is indultam 110 kg-ról felfelé), mert a pénteki Euklidész-család még mindig itt tanyázik a felsőtestemben. Hiába, a duplagolyók, azok duplagolyók, pláne, ha intenzitásra megy a Sanyi gyerek, nem óriáspihenős próbálgatásra és gyakorlásra.

A fogáserősség résznél aztán már szépen látszott ez az utóhatás, így itt is biztonsági köröket futottam.

Az uszodában a szokottnál sokkal többen voltak, meg is untam 35 perc környékén a kerülgetést. Így is rámásztam egy sporttársra, aki úgy döntött, hogy kb. a féltáv körül pályát vált, így hipp-hopp előttem termett. Persze, azt nem látta, hogy én, mint rakéta hasítok (uszony és tenyérellenállás), így két pillanat múlva már a hátán voltam, ő meg mélyen alattam. Mikor köhécselve feljött, még neki állt feljebb, hogy miért úszok én ilyen gyorsan és erőszakosan. Nem álltam le vele vitázni, mert tapasztalatból tudom, hogy egy 50 év körüli ember mindenkinél erősebb(nek érzi magát). Remélem én is leszek 50 éves!

Sajnos most az uszoda szűk három hétre bezár (állítólag felújítanak, hogy mit, az sosem derül ki, de ezt minden évben eljátsszák), majd csak január 28-án nyit. Addig a zuhany alatt úszok.

Holnap pihinap.

Nincsenek megjegyzések: